kelebihan ombak coway

Penapis air Ombak Coway adalah model terbaru dilancarkan yang khusus untuk rakyat Malaysia. Kelebihan ia direka khas dengan kapasiti tangki terbesar di pasaran, dilengkapi tetapan suhu sehingga 50 kombinasi.

Harga promosi Ombak Coway sekarang adalah RM140 sebulan dan belian tunai RM4,300. Dan anda berpeluang dapat Freegift
Neoflam Titanium Frying Pan 27cm (semenanjung) atau Stainless Steel Faucet (sabah/sarawak) yang bernilai ratusan ringgit!

Kelebihan Ombak Coway dapat memenuhi keperluan harian rakyat Malaysia daripada membancuh kopi, kepada merebus telur dengan sempurna sehinggalah memanaskan suhu bayi.

penapis air terbaru ombak coway 4

Ombak membolehkan pengguna menetapkan suhu air panas dari 40 hingga 90 darjah Celcius, tanpa perlu mencampurkan air panas dan air sejuk secara manual.

Ombak mampu menjadi penyelesaian kepada permasalahan pengguna untuk mendapatkan suhu air yang sempurna.

Mempunyai kapasiti tangki sebanyak 13.5 Liter dan sangat sesuai bagi keluarga sederhana/besar dari 5-10 orang serta memerlukan bekalan air panas yang banyak.

FUNGSI

50 KOMBINASI TETAPAN

Bayangkan kita ada 50 kombinasi pilihan yang boleh kita pilih dari suhu panas 40-90 degree celcius dan kuantiti air yang diinginkan . Nak kurang, sederhana, lebih atau ekstra lebih panas & tahap kuantiti air semuanya ada.

tetapan suhu penapis air ombak coway

Ombak mempunyai kemudahan tetapan suhu (degree celcius) yang telah disediakan seperti 40 (susu bayi), 50 (baking), 60 (teh), 80 (kopi), 90 (maggi).

Tekan-tekan sahaja di paparan skrin dan terus keluar air yang diinginkan. Kerja anda menjadi sangat mudah dan senang.

TAPISAN REVERSE OSMOSIS (RO)

Di coway terdapat 3 jenis penapisan air. Antaranya air RO atau dikenali sebagai air tulen. Ia menapis sehingga 0.0001 micron bahan berbahaya seperti bakteria, bahan logam seperti plumbum, arsenik, dan merkuri.

Air RO lebih bersih daripada air mineral disebabkan prosesnya telah membuang kesemua bahan organik dan bukan organik di dalam air nya.

Justeru, air RO adalah 99% paling bersih dan selamat untuk diminum.

PANEL KAWALAN CANGGIH

Antaranya mempunyai panel kawalan canggih. Tak semua penapis air coway yang ada fungsi sentuhan ni. Memang nampak canggih la. Sedara mara dan kawan-kawan tengok mesti tergoda punya. Tekan-tekan je nak air macam mana.

panel kawalan canggih penapis air ombak coway

TETAPAN KUANTITI AIR

Kuantiti air panas boleh dipilih dari 250ml, 350ml, 500ml, 750ml, 1000ml, 1500ml atau continuously (berterusan) selama 3 minit.

tetapan kuantiti air penapis air ombak coway

Manakala kuantiti air sejuk dan biasa boleh dipilih dari 250ml, 500ml, 1000ml atau continuously.

UV LIGHT STERILISER

Fungsi UV Light Steriliser untuk membunuh bakteria dan kuman yang ada pada faucet. Ia akan kekal berfungsi selama 15 minit semasa mengambil air.

uv light steriliser penapis air ombak coway

PRESET MODE (A,B,C)

Ombak mempunyai fungsi “preset mode” ni. Anda boleh pilih 3 habit setting mengikut keperluan anda setiap hari sebagai contoh A untuk bancuh kopi, B untuk masak maggi, C untuk susu bayi. Tugas anda menjadi mudah dan cepat dengan hanya tekan sahaja butang preset ini.

preset mode penapis air ombak coway

TAMBAHAN SALURAN KELUAR AIR

Seandainya tetiba sahaja kediaman anda tiada elektrik atau blackout, anda tidak mempunyai masalah untuk mengambil air seperti biasa.

saluran air keluar penapis air ombak coway

Dan sekiranya anda nak gunakan banyak air yang masih ada dalam tangki, gunakan saluran keluar air ini untuk dapatkan air dalam kuantiti yang banyak. Masa inilah tangki paling penting untuk “backup” bekalan air bersih kepada anda jika situasi ini berlaku.

POWER SAVING MODE

Semua penapis air coway sekarang ni dilengkapi dengan “power saving mode” termasuk Ombak. Ada light sensor yang mengesan cahaya gelap dan menukarkan mesin kepada “energy saving” seterusnya menjimatkan tenaga elektrik.

Jangan risau, bil rumah takkan melambung tinggi. Anggaran Rm6-8 sahaja sebulan walaupun dibuka selama 24 jam setiap hari.

Sama jugak dengan peti ais yang guna teknologi inverter. Tak melambung kan bil elektrik rumah walapun dibuka 24 jam setiap hari?

CHILD LOCK

Semua model penapis air coway termasuk Ombak yang ada air panas akan ada fungsi “child lock“. Fungsinya untuk mengelakkan anak kecil anda dari terkena air panas.

child lock ombak coway

Apabila butang ini disentuh selama 3 saat, secara automatik air panas anda tidak berfungsi. Dan jika anda nak guna air panas, sentuh butang ini semula untuk mengaktifkan ia kembali.

MEMENUHI KEPERLUAN HARIAN

Nampak kan kerja-kerja di dapur anda menjadi semakin mudah. Hanya perlu tekan-tekan sahaja. Dari sediakan kopi, milo, teh, nescafe, maggi, susu bayi, telur, kek, nasi, masakan dan macam-macam lagi dapat diuruskan dengan pantas dan cepat.

Dan yang paling best, guna air RO pada penapis air ombak ni untuk masak nasi, nasi takkan cepat basi berbanding dengan air paip yang dimasak sebelum ini!

guna air coway elak nasi basi

Dan yang paling penting air adalah dari sistem tapisan RO yang paling bersih dan selamat. Air inilah yang akan memelihara kesihatan tubuh badan anda dan keluarga.

Rupa bentuknya yang moden dan canggih sudah tentu menjadi pujaan hati akak, ibu & isteri di luar sana.

Jom kita lihat apa kata mereka selepas menggunakan penapis air Ombak ini. Apakah perubahan besar yang mereka dapat?

TESTIMONI

testimoni penapis air ombak coway

testimoni penapis air ombak coway 1

Majoriti pengguna penapis air coway Ombak sangat berpuas hati. Inilah penapis air yang menjadi pujaan hati para wanita di luar sana. Sebuah Ombak boleh buat mereka tersenyum riang dari pagi sampai malam.

Disamping memiliki penapis air serba moden dan canggih ini, kita sepatutnya bersyukur sebab sudah memiliki air yang bersih dan selamat untuk diminum.

testimoni penapis air ombak coway 2

testimoni penapis air ombak coway 3

Kadang kita tak sedar air yang kita minum sebelum ini nampak bersih dari rupanya tapi ia masih mengandungi karat, kuman, virus, logam berat, bahan radioaktif malahan najis yang keluar dari paip air yang dibekalkan ke rumah anda.

Walaupun air telah dirawat dengan klorin di loji air, banyak lagi unsur-unsur cemar yang terdapat di dalam air paip yang masih tertinggal dan boleh memudaratkan kesihatan anda.

air kotor dan tercemar

bebas klorin bahan tercemar ombak coway

Bayangkan jika anda tidak mempunyai satu sistem penapisan air di rumah anda yang dapat membantu anda untuk menapis segala kekotoran, bau-bauan dan juga bahan-bahan tercemar yang terdapat dalam air minuman anda, maka air itulah yang anda guna hingga akhir hayat!

Nak penapis air yang lebih bajet dan murah? jom tengok kelebihan penapis air neo pula!

Sekiranya anda berminat untuk dapatkan penapis air Ombak coway ini, boleh terus hubungi Aril di talian 013-905 0467 atau terus klik link wasap ini.

Aril Agen Sah Coway Malaysia

error:
DISKAUN RM200 + PERCUMA PEMASANGAN!
WhatsApp chat