11 Ciri Hebat Penapis Air Coway | Coway Official
11 ciri hebat penapis air coway

Ramai pengguna yang masih tak tahu ciri-ciri hebat yang ada pada penapis air coway. Yang mereka tahu ialah kepopularan jenama coway yang sudah 12 tahun berada di Malaysia. Dan kini coway menyasarkan untuk capai 2 juta pelanggan di asia tenggara!

Sejak kebelakangan ini, makin banyak jenama baru penapis air tumbuh di pasaran Malaysia. Tak kurang juga yang hanya memfokuskan publisiti di acara-acara besar serta pemasaran berterusan tanpa ambil peduli soal kualiti produk terlebih dahulu.

coway no 1 di korea

Anda sedia maklum bahawa syarikat Coway mempunyai pusat R&D tersendiri di korea yang menempatkan beratus saintis pakar air seluruh dunia untuk sama-sama membuat kajian menghasilkan penapis air yang benar-benar berkualiti dan selamat digunakan.

Anda mungkin berminat untuk tahu kenapa perlu pilih coway sebagai penapis air pilihan anda.

Justeru, ada 11 ciri-ciri penapis air coway hasil penyelidikan berpuluh tahun lamanya yang aril akan kongsikan disini. Coway sentiasa berevolusi untuk menghasilkan penapis air yang canggih dan moden serta menepati citarasa rakyat Malaysia.

1. Tangki kedap udara (air tight)

Mengelakkan bendasing masuk seperti habuk, serangga dan lain-lain ke dalam tangki simpanan air dan memastikan kualiti air yang ditapis terjamin sepanjang masa.

tangki kedap udara coway

2. Anti bakteria

Setiap penapis air coway dilengkapi dengan “antibacterial ceramic filter”. Sebelum air sedia untuk diminum, ia akan melalui penapis ini. Tugasnya adalah untuk menghalang pembiakan bakteria di dalam tangki air.

anti bacterial ceramic filter coway

3. Power Saving & Sleep mode

Pemanas dan penyejuk air akan dimatikan secara automatik pada sebelah malam untuk menjimatkan penggunaan tenaga elektrik.

power saving mode coway

4. BPA Free

Plastik ABS BPA FREE masih kekal digunakan coway dari dulu sampai sekarang. Tangki coway boleh dibuka sendiri oleh pengguna. Jadi sangat mesra pengguna.

Mesti ada yang tanya kenapa coway menggunakan plastik dan bukan “stainless steel”. Jawapannya ialah kerana penggunaan logam atau “stainless steel” yang menyebabkan kepada pencemaran bahan logam dan juga nikel. Sudah tentu tidak bagus untuk kesihatan.

plastik tangki coway

Coway tidak menggunakan plastik biasa seperti di pasar raya atau plastik gred rendah sebaliknya diperbuat daripada bahan yang berkualiti tinggi iaitu daripada ABS BPA FREE. Ia telah dibuktikan para saintis bahawa bekas simpanan air yang paling baik ialah dari material ini.

Tambahan, tangki coway telah diuji lebih 200 jenis bahan kimia dan ia masih selamat untuk digunakan. Pernah tak anda terfikir kenapa susu bayi tidak menggunakan besi?

bpa free plastik tangki air coway

5. Mempunyai Sijil Halal JAKIM

Air yang ditapis dari penapis air coway adalah halal untuk diminum. Diyakini bersih lagi baik. Bahan penapis air coway terhindar dari barang terlarang dan haram. Sesuai untuk rakyat Malaysia yang majoritinya adalah beragama islam.

sijil halal coway

6. Dilengkapi dengan 3 suhu air iaitu Air Panas/Sejuk/Biasa

Boleh pilih suhu yang berbeza. Ini akan memudahkan penggunaan air seharian terutama untuk diminum. Rasa dahaga panas tekak selepas balik dari kerja, minum air sejuk. Malam nak minum air kopi atau teh boleh bancuh guna air panas. Tak nak air sejuk dan panas boleh ambil air biasa (suhu bilik).

Lihat perbezaan jenis air yang ada pada penapis air coway iaitu mineral vs RO vs alkali.

air panas sejuk biasa neo coway

7. Kunci keselamatan air panas (child lock)

Mengelakkan bahaya kepada kanak-kanak dari terkena air panas. Keselamatan anak-anak terjamin.

child safety lock villaem 2 coway

8. Kawalan suhu air

Anda boleh tentukan sendiri berapa suhu air panas dan air sejuk yang anda kehendaki. Ia boleh dilaras mengikut citarasa anda.

kawal suhu air villaem 2 coway

9. Paparan elektronik suhu dan tahap air terkini

Anda boleh tahu tahap suhu air panas atau sejuk yang ada didalam tangki pada paras maksima atau tidak. Indikator suhu ini juga membantu anda tahu paras air tangki di dalam penapis air coway ini.

indikator suhu villaem 2 coway

10. Sistem keselamatan tekanan air

LED akan memberitahu anda tahap tekanan air. Jika tekanan air rendah, mesin penapis akan mematikan pemanas atau penyejuk air untuk tujuan keselamatan.

indikator tahap air tangki coway

11. Ekstrak kelapa

Inno sense filter yang terdapat dalam penapis air coway diperbuat daripada intipati kelapa dan kulit kelapa. Ia akan membaiki rasa air daripada payau dan menjadikan ia lebih sedap dari biasa.

Rata-rata pengguna coway sangat berpuas hati dengan rasa air coway. Memang kena dengan tekak. Rasa nak minum selalu. Anak-anak pun suka.

inno sense filter coway hilangkan bau air

Selesai sudah perkongsian 11 ciri-ciri hebat yang ada pada penapis air coway. Aril berharap semakin bertambah kesedaran anda mengenai penapis air ini dan sebarkan manfaat ini kepada semua orang termasuk sedara mara serta rakan taulan.

Pilihlah coway sebagai jenama pilihan anda. Aril juga merupakan pengguna penapis air coway selama hampir satu tahun. Dan alhamdulillah kesihatan pun semakin terpelihara dan tak risau lagi terminum air yang tak sihat dan selamat.

Jom lihat senarai penapis air coway terkini yang ada di pasaran Malaysia sekarang ini. Nak tahu promosi terbaru penapis air dan udara coway boleh lihat promosi 2020.

Sekiranya anda ingin bertanya apa-apa sahaja mengenai produk penapis air dan udara Coway, boleh terus hubungi Aril di talian 013-905 0467 atau terus klik link wasap ini.

Aril Agen Sah Coway Malaysia

error:
DISKAUN RM200 + PEMASANGAN PERCUMA!