Kenapa pilih coway

Terdapat beberapa jenama air dan penulen udara di Malaysia. Ia tidak begitu mudah untuk dipilih, bukan?

Jadi di sini aril akan menunjukkan kepada anda beberapa garis panduan untuk memilih pembersih air / udara anda dan anda akan melihat mengapa Coway benar-benar pilihan terbaik untuk anda.

1. Kualiti

Ini adalah kriteria yang paling penting ketika memilih pembersih air / udara. Ini kerana air dan udara yang ditapis dari mesin akan diminum dan dihirup oleh anda dan keluarga anda setiap hari selama bertahun-tahun! Oleh itu, adalah jelas bahawa kualiti perlu diambil kira sebagai perkara yang paling penting ketika memilih jenama pembersih air / udara.

Coway research development centre

Kualiti produk Coway adalah yang terbaik berbanding dengan jenama lain. Tidak seperti syarikat lain, Coway mempunyai pusat R & D sendiri di Korea Selatan yang mempunyai lebih daripada 370 saintis terkenal yang sentiasa berusaha untuk memastikan produk yang berkualiti tinggi. Fakta gembira: lebih daripada 1 juta ujian mesti dilakukan untuk setiap produk Coway untuk memastikan kualiti terbaik pembersih air / udara!

Coway telah menerima banyak anugerah dan sijil yang menunjukkan kualitinya seperti dari WQA (Persatuan Kualiti Air), NEMKO (Ujian oleh Pengeluar), mematuhi RoHS (Sekatan Arahan Bahan Berbahaya) dan banyak lagi.

2. Perkhidmatan

Perkhidmatan adalah satu kemestian untuk setiap produk pembersih air / udara. Ini kerana penapis perlu dibersihkan secara berkala dan diubah supaya produk dapat berfungsi dengan baik.

Servis 2 bulan coway

Coway adalah satu-satunya syarikat yang menawarkan perkhidmatan percuma paling kerap iaitu sekali dalam setiap 2 bulan! Tempoh kerap selama 2 bulan ini adalah berdasarkan penyelidikan yang dibuat oleh saintis Coway untuk memastikan kualiti air dan udara yang terbaik.

3. Kepercayaan

Coway adalah syarikat air dan pembersih udara yang paling berpengalaman di Korea Selatan dan Malaysia. Kebanyakan rakyat Korea Selatan dan rakyat Malaysia memilih Coway sebagai produk pembersih air / udara mereka. Pada tahun 2017, Coway telah memenangi Anugerah Platinum untuk syarikat pembersih air / udara yang paling boleh dipercayai di Malaysia!

Coway platinum award

4. Sijil Halal

Sijil Halal sangat penting di kalangan komuniti muslim, dan Coway serius mengakui kriteria ini. Anda boleh memastikan bahawa Coway mempunyai Sijil Halal dari JAKIM untuk semua bahagian mesinnya, termasuk penapisnya. Sesetengah syarikat mempunyai Sijil Halal, tetapi hanya untuk bahagian tertentu mesin mereka, dan bukan untuk bahagian lain.

Sijil halal coway

Anda boleh buat semakan sendiri “sijil halal coway terbaru” melalui laman web JAKIM iaitu di pautan http://www.halal.gov.my/v4/

Pergi ke kotak “Verify Halal Status: ” dan masukkan carian “coway“. Paparan adalah seperti dibawah.

Sijil halal coway terbaru

Ini kerana ia benar-benar sukar untuk mendapatkan sijil-sijil ini kerana ia bukan sahaja perlu memastikan kecemerlangan dari segi kebersihan, tetapi juga dari asal-usul bahagian mesin (contohnya, penapis tidak boleh dibuat daripada bahagian-bahagian haiwan, iaitu sebenarnya kes bagi beberapa syarikat penapis air lain).

Tetapi Coway telah menerima sijil-sijil ini untuk semua bahagian mesinnya supaya pelanggan kami dapat yakin ketika menggunakan produk dari coway.

5. Keselamatan

Ini penting untuk memastikan tidak ada bahaya yang akan berlaku semasa menggunakan produk. Malah, semua produk pembersih air Coway yang mengeluarkan air panas mempunyai fungsi “child lock” untuk mengelakkan sebarang kemalangan yang tidak diingini, terutamanya kepada kanak-kanak.

Coway keselamatan child lock

Coway juga telah menerima sijil SIRIM (untuk memastikan keselamatan bahagian dan peranti elektrik) dan mematuhi RoHs (Sekatan Arahan Bahan Berbahaya). Semua bahagian Coway telah diuji dan disahkan selamat untuk digunakan.

Sijil sirim qas coway

PENILAIAN AKHIR

Coway adalah satu-satunya syarikat pembersih air dan udara yang memenuhi semua kriteria ini. Coway adalah satu-satunya syarikat yang menawarkan perkhidmatan percuma berkala  sekali setiap 2 bulan.

Coway jenama paling kukuh

Ia juga satu-satunya syarikat yang mempunyai pusat Penyelidikan & Pembangunan (R & D) sendiri untuk memastikan kebolehpercayaan dan kualiti produknya. Ia juga satu-satunya syarikat yang telah menerima begitu banyak sijil dan anugerah yang membuktikan kepercayaannya dan ia juga merupakan syarikat pembersih air / udara yang paling berpengalaman di Korea Selatan dan Malaysia.

Coway terbaru ombak

Penggunaan produk pembersih air / udara adalah untuk kegunaan jangka panjang. Air dan udara yang ditapis akan diminum dan dihirup oleh ahli keluarga anda setiap hari selama bertahun-tahun! Jadi, lebih baik memilih jenama yang paling boleh dipercayai dan berkualiti tinggi, Coway, yang merupakan syarikat pembersih air / udara nombor satu di Korea Selatan dan Malaysia.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WhatsApp chat